Nyheder fra udlandet 2019

Hingstekåring 2019

All over Champion 2019:
Jurre 495 (Maurits x Jasper) 🍾

All over Reserve Champion 2019:
Markus 491 (Maurits x Onne) 🍾

Champion af de yngre hingste:
Jurre 495 (Maurits x Jasper) 🍾
Reserve Champion af de yngre hingste:
Markus 491 (Maurits x Onne) 🍾

Champion af de ældre hingste:
Alwin 469 (Felle x Tsjerk) 🍾
Reserve Champion af de ældre hingste:
Tsjalle 454 (Mintse x Brandus) 🍾

Dansk avl i top klasse 🇩🇰🐴
Ulbe 506 (Anders x Anton) 🇩🇰🐴🇩🇰
Avler: Heidi & Jørgen Jørgensen, DK
Ejer: Heidi & Jøregen Jørgensen, DK & Germ Aise Bouma, NL

Dansk avl i top klasse 🇩🇰🐴
Yme 507 (Tsjalle x Bente) 🇩🇰🐴🇩🇰
Avler: Fam. Oosterhof, DK
Ejer: Fam. Oosterhof, DK & Fam. Age Okkema, NL  

Nyheder fra udlandet 2018

Forbesigtigelse 2019

Hele 6 unge dansk avlede hingste deltager i forbesigtigelsen i uge 49/18
DFF ønsker Held & Lykke til avlere og ejere!
Ane fan de Adelvej (Jehannes 484)
Caesar fan Hyllested-Østergaard (Thorben 466)
Cajus Ellemose (Maurits 437)
Calvador Birkemose (Beart 411)
Comet Ellemose (Alke 468)
Wictor af Fynbo (Haike 482)

Danske avlsgodkendte hingste

Yme 507 (Tsjalle 454 x Bente 412)
Breeder/Owner: H.J. Oosterhof, Suldrup DK

Ulbe 506 (Anders 451 x Anton 343)
Breeder: H.J. Jørgensen, Nordborg DK
Owner: H.J. Jørgensen DK & Germ Aise Bouma, Aldeboarn NL

Historisk dag for den danske frieseravl

2 danske avlsgodkendte hingste !!!

En historisk dag for den danske frieseravl !!!
DFF er stolt over at kunne præsentere HELE 2 DANSKE AVLSGODKENDTE HINGSTE !!!! Dette er første gang i historien at dansk avl er kommet igennem nåleøjet. 
DFF ønsker STORT STORT TILLYKKE til Familien Oosterhof og Heidi & Jørgen Jørgensen️ og til hollandske Germ Aise Bouma, som er medejer af Ulbe 506
Er bare MEGA nice!
Ialt 6 nye avlshingste:
Wardy 509 (Hette x Goffert) J. Tj. Bouma
Willem 508 (Hette x Folkert) W. E. Lokhorst
Yme 507(Tsjalle x Bente) H.J Oosterhof 🇩🇰
Ulbe 506 (Anders x Anton) G.A. Bouman & Jorgenson 🇩🇰
Teun 505 (Bartele x Rindert) T. d. Boer
Matthys 504 (Norbert x Beart) S. Derksen & Gebr. v. Manen

RIP Fêde 350

Den 25-årige avlshingst Fêde 350 (Jelmer x Hearke) er død pga kolik.
RIP Fêde 350

KFPS kåringsregler 2018

KFPS har lavet enkelte kåringsændringer i 2018. Vi har her opsummeret de ændringer vi ser som størst i fht vores danske kåringer.

Samtidig kan du finde den originale tekst fra KFPS på engelsk nedenfor.

Ændringer vedrørende kåring af føl:

Da dommerne har haft svært ved at vurdere skridt på løse føl, har man valgt at føl fremover skal vises for hånd i skridt (som de voksne heste). De fremvises fortsat løse i bedømmelsen af trav. Så det vil være en god idé at øve føllene hjemmefra i fremvisning for hånd i skridt.

Bedømmelsen af ”udvikling” vil bortfalde. Istedet vil føllene blive bedømt for ”Benkvalitet / Benstilling” (ligesom de voksne heste).

Derved bedømmes alle heste for Racetype, Bygning, Benkvalitet, Skridt og Trav . Efterhånden som føllene stadig vokser, vil bedømmelsen af Benstilling / Benkvalitet hovedsageligt fokusere på korrekthed af forben (ekstreme toeing-out og toeing-in), korrekthed af bagben (ekstremt rette eller krumme bagben) og om benene er ”tørre”.

Dobbelt score for bevægelse. Bedømmelsen af føllenes skridt og trav vil (som hos de voksne heste) blive talt dobbelt sammenlignet med scoringerne af eksteriør (type, bygning, ben) lige.

 

Præmiering er afhængig af den samlede score opnået inden for de fem karakteristika:

1st premium: type + konformation + benstilling + 2x skridt + 2x trav ≥ 50 point

2nd premium: type + konformation + benstilling + 2x skridt + 2x trav ≥ 46 og < 50 point

3rd premium: type + konformation + benstilling + 2x skridt + 2x trav ≥ 40 og < 46 point

No premium: type + konformation + benstilling + 2x skridt + 2x trav < 40 point eller hvis en (eller flere) af de fem karakteristika ligger på 4, eller hvis to (eller flere) egenskaber ligger på 5.

App linear scoring

I år vil dommerne begynde at arbejde med en app for lineær scoring og til bearbejdning af kåringsresultater. I øjeblikket behandles de lineære scoringer stadig manuelt på stambog-kontoret, men med appen kan alle data være digitalt forbundet med systemet, hvilket betyder, at kåringsresultaterne vil være tilgængelige langt hurtigere.

Forståelse af scoringsredskabet

For korrekt forståelse af den lineære scoringsform er det vigtigt at vide, at scoringerne er givet på grundlag af gennemsnittet i avlstype og ikke på grundlag af gennemsnittet af en bestemt egenskab. Så en score på 25 repræsenterer avlstype gennemsnittet. I nogle tilfælde er dette lig med gennemsnittet af en egenskab (for eksempel korrekthed forben) og nogle gange er det ikke. Fx for egenskaben 'kropsform' betyder en score på 25 en lidt nedadgående krop, fordi den gennemsnitlige frieser i dag stadig har en lidt nedadgående ramme. En almindelig fortolkningsfejl er at tro, at en score på 25 svarer til en nøjagtig vandret kropsform, lige midt i de to ekstremer 'downhill' og 'uphill'. I dette tilfælde er det en score på 35, som svarer til en nøjagtig vandret kropsform, scorerne 40 og 45 indikerer en opadgående kropsform. De ønskede score for hver egenskab er markeret af de grå områder.

Korrekt holdning bagben

Vi ser et stigende antal friesere med indad- eller udadvendte haser. Den lineære egenskab 'holdning bagben' er den eneste egenskab, der viser en negativ (uønsket) tendens. Indad- eller udadvendte haser eller buede bagben er uønsket med hensyn til anvendelighed (mindre potentiale for udvikling af styrke) og hårdførhed (større risiko for slid). Det samme gælder for lige bagben. Dette kræver en mere kontrolleret udvælgelse med hensyn til buede (og lige) bagben. Bagbenets stilling vil derfor få en større betydning inden for den kombinerede score for benstilling. Først da vil bagben, der enten er for indad-eller udadvendt stillet eller helt lige, blive inkorporeret korrekt i vurderingen og dermed også ses i hingstenes avlsværdi i forhold til at videregive indad- eller udadvendte haser eller en lige benstilling. En bule bag på pibeknogle lige under hasen er uønsket, især når dette sker i kombination med et indad- eller udadvendt bagben.

Avlshingsten Felle 422 er død

Avlshingsten Felle 422 er død. 17 år gammel.
Felle 422 havde to avlsgodkendte sønner: Alwin 469 & Wolfert 467.
RIP Felle 422

Reglement for Pavo Fryso bokaal 2018

Opdateret reglement for Pavo Fryso Bokaal 2018 .... eneste ændring er at hollandske heste redet af hollandske ryttere ikke kan deltage i første runde (in the Pre-selections) udenfor Holland / i udlandet.

"New this year is that Dutch horses, ridden by Dutch riders, are excluded from taking part in the Pre-selections in foreign countries."

Tidspunktet i DK er endnu ikke fastlagt.

Se reglementet nedenfor.

Foto: A. de Jong Foto

Nyt fra KFPS ang DNA-tests

Vedr. dna-testing af vores heste / ny dna-politik.
Når et føl er chippet og registreret hos KFPS (indebringer også en dna-prøve / hårprøve af føl og mor), bliver føllet nu pr 2018 automatisk checket af KFPS for waterhead, dværgvækst & vosfactor (den brune farve). Hvilket vil sige at ejeren af hesten nu kan se i "Mit KFPS" om hesten er bærer af disse genfejl. Dog bliver der kun opgivet hvis hesten's mor og far begge er frie for disse tre genfejl, hvorved hesten registreres som Fri / Vrij. Dog hvis hesten f.eks har en far eller mor, som er bærer af et af genfejlene, så opfordrer KFPS og DFF til at man får hesten dna checket, hvis man ønsker at avle på hesten. Som hovedregel behøver man ikke at sende dna / hår til KFPS, da KFPS ligger inde med dette materiale fra tidspunktet hvor hesten er chippet / registreret hos KFPS.

Et eksempel på en hest som er checket af KFPS uden dna check ..... er checket på afstamning (kan kun ses af ejer af hesten):
Waterhoofd ...... Vrij (obv afstamming)
Dwerggroei .......Vrij (obv afstamming)
Vosfactor ...........Vrij (obv afstamming)

Et eksempel på en hest som er dna-checket af KFPS (kan kun ses af ejer af hesten):
Waterhoofd ...... Vrij
Dwerggroei .......Vrij
Vosfactor ...........Vrij

Ligeledes vil alle nykårede Ster hopper automatisk blive dna-testet samt hopper fra hvem KFPS får reporterede føl til registrering (avlshopper).

Uanset om man selv indsender ønske om dna-test eller dna-testen foregår obligatorisk / automatisk af KFPS, så er det ejer af hesten, som betaler for dna-testen.

Disse nye regler vil blive implementeret i alle lande pr år 2018.

Avlshingsten Tietse 428 er død

Tidligere avlshingst Tietse 428 (Reyert x Oepke) er desværre også afgået ved døden. Tietse blev 20 år - RIP Tietse 428

Ielke 382 & Wikke 404 er ligeledes afgået ved døden i uge 4 - 2018
 

Avlshingsten Wikke 404 er død

Avlshingsten Wikke 404 (Ritse x Gerlof) er desværre død i en alder af 19 år.

RIP Wikke 404

Avlshingsten Ielke 382 er død

D. 20.01.2018 blev KFPS endnu engang en avlshingst mindre. Den fantastiske dressur hingst Ielke 382 Sport (Nykle x Tsjalling) gik i går bort i en alder af 24 år. Ielke var en af de første avlshingste, som blev godkendt som avlshingst gennem sport/dressur som 7 års. Hvilket var meget sjældent tilbage på det tidspunkt.
RIP Ielke 382

Foto: Ielke 382 & rytter Esther Liano

Invitation from our Norwegian neighbors and friesian friends !!!

Stall Myhre in Norway invites Danish Friesian League's members to come with his horse at "the friesian horse day 2018" which is the first weekend of June.

Here we will put together a show to the audience and we hope that some of our neighbors (Denmark) want to take the trip over the "Pond" to us. There are opportunities for oppstalling to your horse, and great camping with cabins just 10 minutes from us. (hokksund camping). We are working to get to clinic from NL Friday and Sunday, so that there will be 3 days of activities for those who also come with their horse.
Send an email to info@stallmyhre.no
With Vennlig greeting
Merete C. Myhre, Norway

Jurre 495 All Over Champion 2018

Jurre 495 blev igen i år All Over Champion til Hingste Kåring 2018 !!!

Han blev ligeledes All Over Champion i 2017 !!!

-----------------------------------------------------------------------

All Over Champion 2018:
Jurre 495 !!!

All Over Reserve Champion 2018:
Menne 496 !!!

Champion over de yngre hingste:
Jurre 495 !!!
Reserve Champion over de yngre hingste:
Menne 496 !!!

Champion over de ældre hingste:
Alwin 469 !!!

Reserve Champion over de ældre hingste:
Tsjalle 454 !!!

Dansk hingst Yme fan Hyllested-Østergaard (Tsjalle 454 x Bente 412)

Yme fan Hyllested-Østergaard (Tsjalle 454 x Bente 412) er videre til Central Undersøgelse 2018 (CO 2018) og blev derfor hædret af KFPS til HK 2018.
Stort tillykke til avler & ejer Hessel-Jan Oosterhof, DK
Held & Lykke fremover med denne fantastiske hingst !!!

Hingstekåring 2018

Hingstekåring 2018 Live Stream

Til alle jer, som ikke tager til Hingstekåring 2018 i Holland d. 13. januar, så har I mulighed for at følge med Live Stream i følgende link.
I kan ikke se noget i linket nu. Først når kåringen starter lørdag d. 13. januar 2018 kl 9.00
God fornøjelse!

https://www.omropfryslan.nl/live/omrop-fryslan-tv

Anton 343 er død

Den legendariske avlshingst Anton 343 Sport Preferent (Oege x Tjimme) er desværre afgået ved døden i går d. 3. januar 2018. Anton 343 var amerikansk ejet af familien Kelnhofer, Wisconsin. Han blev 26 år.
RIP Anton 343
Foto: Gabriele Boiselle

Nyheder fra udlandet 2017

79 unge hingste videre til 2. besigtigelse

Ud af de ialt 106 unge hingste, som efter 1. besigtigelse kvalificerede sig til 2. runde i Leeuwarden d. 11. januar (HK 2018), er 79 af dem gået videre. Dette er efter de er testet for sædkvalitet + røntgen. Særligt dårlig sædkvalitet var årsagen til at så mange ikke gik videre.
Iblandt de 79 er der fortsat 2 danske hingste. Begge ejet og avlet af Fam. Oosterhof. Held & Lykke med begge hingste!

Find listen over de 79 hingste som er gået videre i følgende link: https://www.kfps.nl/Actueel/Nieuws/newsdetail.aspx…

Foto: DFF Arkivfoto

Resultat efter afkom-undersøgelse

Avlshingstene Wybren 464, Alke 468, Bikkel 470, Aarnold 471, Bartele 472 og Epke 474 har i december 2017 fået testet deres afkom i afkom-undersøgelsen. Hvilket har givet 5 af dem en endelig avlsgodkendelse.

Da Aarnold 471 endnu ikke har fået fremvist de ialt 40 afkom, som der forlanges, må han nøjes med en foreløbig avlsgodkendelse.

Se resultaterne i linket: https://www.kfps.nl/Actueel/Nieuws/newsdetail.aspx?newsid=3594

Foto: Epke 474 by Karin Sevink

4 nye KFPS avlshingste

Tjebbe 500 (Bartele 472 x Dries 421)

Breeder/owner: Stalhouderij Zadelhoff / Breukelen

 

Tiede 501 (Alwin 469 x Loadwyk 431)
Breeder JOh. Onderdijk , owner W. Lokhorst / Ederveen

 

Ulbrân 502 (Reinder 452 x Jakob 302)
Breeder J.Mulder, owner L. Zwart / Oosterwolde

 

Tymen 503 (Tsjalle 454 x Harmen 424)
Breeder/owner: GGF van Dijkhuizen & MG Griffioen / Oosterzee

 

Congratulations breeders & owners!

Fotos: Johanna Faber

Desværre blev danske Versace Birkemose ikke avlsgodkendt

Mega desværre så blev danske Versace Birkemose (Norbert x Jasper) ikke avlsgodkendt efter de endelige resultater d. 9. december 2017. Øv for Danmark - nu da vi var SÅ tæt på at få den første dansk avlet avlsgodkendte hingst.

Versace Birkemose (Norbert x Jasper), som er avlet af danske Lisbet Schachtschabel, har præsteret at nå så langt som ingen anden dansk frieserhingst er nået i de mange tests, som en hingst skal igennem for at blive avlsgodkendt i KFPS !!! Han blev desværre ikke godkendt til avl, men alligevel super godt gået at være kommet så langt.

Versace er ejet af amerikanske Maddi's Friesian Ranch. 

På billedet kan du se resultaterne og finde de nye navne på de 4 nye avlsgodkendte hingste.

Versace Birkemose blandt de sidste 5 hingste i CO 2017

Helt fantastisk at den dansk avlet hingst, Versace Birkemose er blandt de sidste 5 hingste i CO 2017 !!!
Efter at ialt 10 hingste i lørdags tog rideprøven er der nu kun 5 hingste, som går videre i testen.
Versace Birkemose (Norbert x Jasper) er avlet af Lisbet Schachtschable, DK og ejet af Maddi's Friesian Ranch, USA.
DFF ønsker tillykke og Held & Lykke videre i testen! Versace har stor chance for at blive den allerførste dansk avlet KFPS godkendte avlshingst !!!!

De 5 hingste som er gået videre er dem med en stjerne efter deres navn. Se nedenstående resultater af rideprøven:

2) Versace Birkemose* (Norbert 444 x Jasper 366) 6,5 7,5 7,5 7,0 7,0 7,0 7,0 78,0

5) Thijmen van 't Glinde peerd* (Tsjalle 454 x Harmen 424) 7,0 7,5 7,0 7,0 7,0 7,5 7,0 78,5

8) Tjeerd van Diphoorn (Alke 468 x Folkert 353) 7,5 7,0 6,0 6,0 7,0 6,5 7,0 73,5

11) Timo van de Zunne* (Alwin 469 x Loadewyk 431) 7,0 7,5 7,0 7,0 7,0 7,0 7,0 78,0

13) Tys H (Uldrik 457 x Fridse 423) 6,0 6,5 7,0 7,0 6,5 7,0 7,0 73,5

15) Tjibbe van stal Zadelhoff* (Bartele 472 x Dries 421) 7,0 7,5 7,5 7,0 7,0 7,0 7,0 79,0

21) Tizian fan Ass (Epke 474 x Brandus 345) 7,0 6,5 6,5 6,5 6,5 6,5 7,0 73,0

23) Robyn O. (Alwin 469 x Beart 411) 7,0 6,5 7,0 6,5 6,5 6,0 6,5 73,0

35) Tjalbert* (Reinder 452 x Jakob 302) 6,5 7,5 8,0 7,5 7,5 7,5 7,5 81,5

36) Tsjarp van de Terp (Tsjalle 454 x Dries 421) 6,0 7,0 7,0 6,5 6,5 6,0 7,0 72,5

Avlshingsten Fabe 348 er død

Avlshingsten Fabe 348 (Melle x Romke) er død i en alder af 24 år.
RIP Fabe

Dansk avlet hingst igen med i toppen

Den super dansk avlet hingst Thijs S. (Beart 411) blev i går European Champion i ZZ Zwaar (Het Europees Kampioenschap 2017). I september 2017 blev equipagen ligeledes Dutch Champion i ZZ Licht. 
Thijs er redet og ejet af Esther Liano, NL
og avlet af Stutteri Stasevang, DK
DFF ønsker stort tillykke !!!

Avler har en statuette til gode. De kan henvende sig til Malene Færch i DFF, så der kan blive aftalt nærmere.

2 danske heste til EM 2017 for 4-7 års frieserheste i Holland

Så er der resultater fra de 2 danske heste til EM 2017 for 4-7 års frieserheste i Holland !!!
Rikke Lohse Andreassen på den 5-årige hingst Nanne fan Hindrik's Hiem (Tjalbert 460) fik en flot 7. plads i sin gruppe af 13 heste med hele 64,66%
Stort tillykke med det flotte resultat til rytter Rikke Lohse Andreassen samt ejer Line Gautesen.

Monique Stremler på den 4-årige hingst Prime af Sortemosegaard (Thorben 466) fik en 21. plads i sin gruppe af 21 heste med 53,66%. Desværre havde den unge Prime fået for mange indtryk på selve dagen.
Tillykke til rytter Monique Stremler samt ejer Majken Hansen.

Desværre var der ingen af dem som gik videre til finalerne i morgen, da det kun samlet var 10 heste ud af de ialt 35 på dagen som går videre.

DFF siger tak til begge equipager for at vise de danske heste frem på internationalt plan!

Foto: Indsendt af Line Gautesen / Nanne fan Hindrik's Hiem

Resultater Central Kåring 2017

DANSK avlet hoppe med helt i toppen !!! Caja Moeskær (Se nedenfor)

Overall Champion 2017:
Elza Maaike v.d. Noeste Hoeve (Norbert 444 x Rik 396)
Breeder/Owner: P. Okkema

Overall Reserve Champion 2017:
Trees van de Marne (Tsjalle 454 x Jasper 366)
Breeder/Owner: D. van Foeken

Champion 7-year and older:
Elza Maaike v.d. Noeste Hoeve (Norbert 444 x Rik 396)
Breeder/Owner: P. Okkema

Reserve Champion 7-year and older:
Caja Moeskaer (Loadewyk 431 x Leffert 306)
Breeder: L. Klottrup, DANMARK
Owner: P. Zeelen

Champion 4-to 6-year old:
Pauline B (Alwin 469 x Nykle 309)
Breeder/Owner: H. Bos

Reserve Champion 4-to 6-year old:
Sinne van Stal Lagevoort (Beart 411 x Andries 415)
Breeder: Jan en Maria van Driel
Owner: M.A.M. van den Akker

Overall Champion 3-years-old:
Trees van de Marne (Tsjalle 454 x Jasper 366)
Breeder/Owner: D. van Foeken

Reserve Champion 3-years-old:
Veerle fan Starking (Tsjalle 454 x Tsjitse 387)
Breeder/Owner: StarKing BV

The new model mares of CK 2017;
Diamant Tr. van de Sprong (Andries 415 x Dirk 298)
Elisabeth M. (Andries 415 x Brandus 345)
Goedele van de Demro Stables (Pier 448 x Fetse 349)
Gezina van Lapinenburg (Maurus 441 x Andries 415)
Iemke van Diphoorn (Norbert 444 x Onne 376)
Gwen D.A.W. (Michiel 442 x Jasper 366)
Izzy M. (Haitse 425 x Teunis 332)
Beitske van 't Oostende (Jerke 343 x Olof 315)
Fenne v.d. Schuppestraat (Jisse 433 x Oeds 318)
Fraucke fan de Greidpleats (Maeije 440 x Olof 315)
Elke K. (Meinse 439 x Jasper 366)
Hailey van der Vaart (Norbert 444 x Jelke 367)
Gerbrich fan it Nylân (Tsjalke 397 x Anne 340)

Champion Colts:
Ewout. K. (Omer 493 x Jasper 366)
Breeder/Owner: H. Kuiper

Reserve Champion Colts:
Fryso P. (Epke 474 x Onne 376)
Breeder/Owner: A. Pen

Champion Fillies:
Dina (Nane 492 x Beart 411)
Breeder/Owner: A. Leijendekker

Reserve Champion Fillies:
Femke fan Hylpen (Nane 492 x Olof 315)
Breeder/Owner: R. de Vries-Bakker

Champion 1-year-old:
51 Bente fan Bloemhof (Jehannes 484 x Ulke 338)
Breeder/Owner: F & J.Bloemhof

Reserve Champion 1-year-old:
Brechtsje fan de Lege Geaën (Jehannes 484 x Fabe 348) Breeder/Owner: Th. Fopma

Champion 2-year-old:
Zarina fan Oostenburg (Norbert 444 x Beart 411)
Breeder/Owner: A. de Hoek

Reserve Champion 2-year-old:
Yara ut de Grachten; Alwin 469 x Stendert 447
Breeder/Owner: M.H.A Schothorst

Young Champion 2017:
Zarina fan Oostenburg (Norbert 444 x Beart 411)
Breeder/Owner: A. de Hoek

Reserve Young Champion 2017:
Bente fan Bloemhof (Jehannes 484 x Ulke 338)
Breeder/Owner: F & J.Bloemhof

Owners and breeders, congratulations!

DNA tests af avlshingste

KFPS har nu offentliggjort listen over hvilke avlshingste som er bærerer af genet Dværgvækst og Waterhead. Find listen nedenfor:

Nyt fra KFPS

Årets KFPS Hest 2016

Eise 489 (Maurits x Olof)
Eise 489 blev Champion 2016 over avlshingstene for sjees !!!
Og han blev Årets KFPS Hest 2016 !!!
Han står på hingstestation "Stal Chardon" i Holland.
Foto: Johanna Faber

Hingstekåring 2017

All day Champion 2017

Jurre 495
All day Reserve Champion 2017
Nane 492

 

Champion 2017 - ældre hingste 
Mewes 438
Reserve champion - ældre hingste
Alwin 469

 

 

Champion 2017 - unge hingste 
Jurre 495
Reserve Champion 2017 - unge hingste
Nane 492

 

Foto: Nadeen Davis / Jurre 495

 

 

Danske hingste videre til CO

Hele to danske hingste er gået videre til 70-dags-testen/CO 2017 !!!
Kæmpe stort tillykke til de to danske avlere !!!
* Tarok Ellemose (Anders x Anton) avlet/ejet af Heidi og Jørgen Jørgensen.

* Versace Birkemose (Norbert x Jasper) avlet/ejet af Lisbet Schachtschabel
Held og lykke til begge hingste fremover !!!

2 danske hingste videre til 2. besigtigelse

Der er ialt 82 unge hingste som er gået videre til 2. besigtigelse torsdag d. 12. januar kl 9.30 i Leeuwarden.
Dette er 21 mere end sidste år. 
Tsjalle 454 og Epke 474 er top-leverandører med hver 12 sønner.

Vi er stolte af at kunne præsentere 2 unge hingste af dansk avl. Disse er 
* Tarok Ellemose (Anders x Anton) - Avlet/ejet af Stutteri Ellemose
* Versace Birkemose (Norbert x Jasper) - Avlet/ejet af Stutteri Birkemosegaard
DFF ønsker begge hingste Held & Lykke !!!

Find listen over hingstene i LINKET

Nyheder fra udlandet 2016

Nye estimerede avlstal 2016

Der er hen over julen kommet nye avlstal fra KFPS på alle hopper og hingste .... dette gælder alle heste som har været stillet til (voksen)kåring.
Find dem på KFPS-hjemmeside .... husk du skal være logget på "mit KFPS".

Wimer 461, Wylster 463 & Alwin 469 endeligt godkendt

Avlshingstene Wimer 461, Wylster 463 og Alwin 469 er blevet endeligt godkendt på grundlag af deres afkom. Den endelige godkendelse bedømmes ud fra at deres afkom testes for vogn og under rytter samt deres kåringsresultater.
Wytse 462 og Wolfert 467 mangler begge afkom testet for at blive endeligt vurderet.
Take 455 og Tonjes 459 vil efter ABFP-testen i januar 2017 blive vurderet på afkom. Begge hingste kan deltage til HK 2017.
Ligeledes vil Wybren 464, Alke 468 og Bikkel 470 blive vurderet på afkom i 2017.

6 nye avlsgodkendte kfps hingste

Der er d. 10.12.2016 blevet kåret 6 nye avlsgodkendte hingste:

Elias 494 (Jorn 430 x Maiko 373)
Jurre 495 (Maurits 437 x Jasper 366)
Menne 496 (Norbert 444 x Beart 411)
Mees 497 (Tymon 456 x Dries 421)
Rommert 498 (Norbert 444 x Jasper 366)
Siert 499 (Dries 421 x Sape 381)

96 hingste videre - heraf 2 af dansk avl

96 unge hingste videre til Leeuwarden d. 12. januar 2017 - ud af de ialt 279 hingste.
2 danske hingste er blandt de udvalgte fra 1. forbesigtigelse som foregik d. 28. november - 1. december i Drachten, Holland.

Følgende 5 hingste af dansk avl var meldt til forbesigtigelsen:
* Tarok Ellemose (Anders x Anton), Stam 010 - Gik videre til Leeuwarden
* Thor fan Færch (Beart x Anton), Stam 043 - Anvist til Nakeuring d. 15. december pga at dommerne ikke mente han kunne bedømmes ordenligt på dagen.
* Triton af Fynbo (Wybren x Doaitsen), Stam 050 - Gik ikke videre
* Versace Birkemose (Norbert x Jasper), Stam 050 - Gik videre til Leeuwarden
* Vilhelm von Inger-Marienlund (Beart x Tsjalke), Stam 102 - Deltog ikke pga sygdom. Deltager evt til Nakeuring d. 15. december
Tillykke og Held & Lykke fremover !!!

5 hingste videre i 70-dagstesten / CO 2016

13 deltagende hingste til testen under rytter d. 11. november 2016. Her var der ialt 5, som gik videre i kampen om at opnå avlsgodkendelse. Se listen over hingstene i LINKET

14 hingste videre i 70-dagstesten / CO 2016

Ud af de ialt 37 unge hingste, som gik videre til Centralundersøgelsen 2016, er der nu 14 hingste tilbage i undersøgelsen.
Næste skridt til avlsgodkendelse er fredag d. 11. november 2016, hvor de 14 hingste skal testes under rytter.

5 danske hingste meldt til 1. forbesigtigelse 2017

Så er det snart tid til 1. forbesigtigelse af de unge hingste. Forbesigtigelsen foregår i Drachten d. 28. november til d. 1. december 2016.


I blandt de mange tilmeldte unge hingste er der 5 af dansk avl:
Tarok Ellemose (Anders x Anton), Stam 010
Thor fan Færch (Beart x Anton), Stam 043
Triton af Fynbo (Wybren x Doaitsen), Stam 050
Versace Birkemose (Norbert x Jasper), Stam 050
Vilhelm von Inger-Marienlund (Beart x Tsjalke), Stam 102
Held & Lykke til dem alle !!!

-----------------------------------------------------------

Der er ialt tilmeldt 279 unge hingste til 1. forbesigtigelse 2017 - Find listen i LINKET

Hvilket er 20 mere end i 2015.
Tsjalle 454 er repræsenteret med det højeste antal afkom, da der er tilmeldt 34 hingste efter ham.

Bla er første årgang af følgende hingste repræsenteret.
Aarnold 471: 13 stk - Bartele 472: 26 stk - Djoerd 473: 3 stk - Epke 474: 24 stk.

Foto: Johanna Faber - Arkiv foto fra 2013

Nykåret dansk ejet MODEL hoppe !!!

Den 12-årige Odilia fan 'e Suurdreed (Wierd x Oltman) deltog i dag blandt 21 andre hopper til Herkeuring efter Central Kåringen for knap 14 dage siden. Her blev hun kåret Model. Hun er nu den eneste Model hoppe efter avlshingsten Wierd 409.
Stort tillykke til Oosterhof, DK, som er ejer af denne fantastiske hoppe !!!
Avler: A. de Vries, NL
Foto: DFF - taget til CK 2016

Gode danske resultater til Central Kåring 2016 i Drachten, NL

* Lisanne v.d. Olde Mette Moate (Norbert 444) blev vinder af PAVO/FRYSO cuppen 2016 i gruppen for 5—6 års dressur hopper. Hun fik 82 point i finalen.
Virkelig flot redet af danske Solveig Jensen.
Ejer: Helle & Flemming Fynbo, DK

* Caja Moeskaer (Loadewyk 431) kåret KFPS Model. Hun er udtaget til at deltage i championatet for 7-års og ældre hopper.
Avler: Lars Klottrup, DK
Ejer: P. Zeelen, NL
* Dryske fan Færch (Andries 415) udtaget til at deltage i championatet for 7-års og ældre hopper. Udtaget blandt gruppen af Model hopper.
Avler/ejer: Malene Færch & Christian Withen, DK

STORT TILLYKKE til rytter, avlere & ejere

Central Kåring 2016 d. 14.-17. september

* 245 kåringsheste er ialt tilmeldt - 12 mere end sidste år.
* Norbert 444 ligger i spidsen med 25 deltagende afkom. Efterfulgt af Tsjalle 454 og Beart 411P med 23 og 21 afkom.
* 41 deltagende føl .

* Jehannes 484 med flest deltagende føl - 12 afkom ialt - dette er Jehannes' først årgang af afkom.
* Tsjalle 454 har flest afkom med til Pavo Fryso finalerne - 8 deltagende dressurheste og 4 kørende.
* Om lørdagen "The top of the crop" .... heriblandt parade af de 18 deltagende Model hopper - deltagende bla den 24-årige Model + 10 * pref + prestatie hoppe Aukje Boszorg.


* Hvem opnår i år den største ære blandt verdens bedste kfps hopper og løber med titlen CK Champion 2016? Vil den 8-årige Model hoppe Wealtsje A., som blev Champion i 2015, løbe med titlen igen i år?

Central Kåring 2016 d 14.-17. september

Rigtig flot antal dansk avlet/ejet heste deltager ved årets CK!

På kårings listen:
* Tinne fan de Bist (Tsjalle 454), Vb M - ejet af H.J. Oosterhof 
* Tjarda f.Hyllested-Østergaard (Norbert 444), Vb M - avlet/ejet af H.J. Oosterhof
* Olivia af Fynbo (Wylster 463), Stb Ster - avlet af Helle & Flemming Fynbo, Stutteri Fynbo
* Caja Moeskaer (Loadewyk 431), KFPS Kroon - avlet af Lars Klottrup
* Dryske fan Færch (Andries 415), KFPS Model - avlet/ejet af Malene Færch & Christian Withen, Stutteri Færch
* Willeke fan de Adelvej (Harmen 424), KFPS Model - avler/ejet af Jaring de Groot

På listen over deltagende heste i semi-finalen i PAVO / FRYSO Cup:
* Lisanne v.d. Olde Mette Moate (Norbert 444), KFPS Kroon - ejet af Helle & Flemming Fynbo, Stutteri Fynbo
Rytter: Solveig F Jensen
* Maximus af Abildgaard (Wylster 463), Vb Ster - avlet/ejet af Jane & Bendt, Stutteri Abildgaard
Rytter: Leonie Evink
* Nanne fan Hindrik's Hiem (Tjalbert 460), Vb H - ejet af Line Gautesen 
Rytter: Rikke Andreassen

HELD & LYKKE TIL ALLE DANSKE DELTAGENDE HESTE !!!
..... allerede flot at de er nået så langt som til at deltage til CK

Tjitte 333 (Reitse x Oege) er død

Avlshingsten Tjitte 333 (Reitse x Oege) er død. Født i 1990 - blev 26 år gammel. Tjitte 333 blev godkendt til avl af KFPS i 1995 - blev dog senere afkåret på afkomst-testen. Han er morfar til avlshingsten Date 477 Sport (Mintse x Tjitte)
RIP Tjitte 333

Avlshingsten Onne 376 er død

Avlshingsten Onne 376 Sport (Leffert x Hearke) er afgået ved døden. Onne var en enestående hingst både indenfor avl og sport. Han var født i 1996 og blev derved 20 år gammel. 
Onne er far til 3 avlsgodkendte hingste Lutger 436 (Onne x Feitse), Jerke 434 (Onne x Tsjerk) & Bartele 472 (Onne x Tsjerk). 
Onne var ejet af hingstestation Van Manen i Ede, Holland
RIP Onne 376

Avlshingsten Feike 395 er død

Den amerikanske avlshingst Feike 395 Sport er død. Han blev 23 år og har avlshingsten Wybren 464 som efterkommer.
Feike 395 var efter Feitse x Naen.
RIP Feike

Avlshingsten Jerke 434 er død

Avlshingsten Jerke 434 Sport (Onne x Tsjerk) er død.
RIP Jerke 343

Avlshingsten Teeuwis 389 er død

Avlshingsten Teeuwis 389 Sport (Fetse x Reitse) er død i en alder af 18 år. 
Teeuwis er far til avlshingsten Mewes 438 (Teeuwis x Oege)

RIP Teeuwis 389

Stigende bedækningsantal

Antallet af bedækninger er for første gang i flere år igen stigende.
Registrerede bedækninger:
År 2015: 4504 bedækninger
År 2014: 4093 bedækninger
Altså en stigning på 7% fra 2014 til 2015.
"Man kan se, at markedet bliver bedre, både i efterspørgslen på heste, men også på priserne. Dette har en positiv effekt på antallet af bedækninger, registreringer og kåringer", fortæller KFPS' direktør Ids Hellinga.
Foto: DFF

Kursus på engelsk i Holland !!!

Du har nu muligheden for at blive klogere på bedømmelsen af den friesiske hest, kfps' avlsmål og meget mere. Kfps afholder et kursus på engelsk i Holland d. 18.- 23. juli 2016. Prisen for hele ugen incl talrige clinics, kursus-bogen, velkomstmiddag, frokost + drikkevarer alle dage samt en afsluttende middag er kun 415,- euro (excl. hotelophold). Find mere info samt tilmeldingsformular i linket nedenfor.

Foto: DFF

Ialt 30 unge hingste videre til CO

Endnu 2 hingste er gået videre til CO 2016 efter 3. besigtigelse. Følgende 2 hingste gik videre efter at have deltaget til om-kåring d. 22. januar 2016.

Nr 18: Marten fan Starking, ster (Dries 421 x Abe 346) - Avlet af StarKing BV og ejet af M. van der Meulen (De Wilgen).
Nr 239: Ronaldo D., ster (Alwin 469 x Olof 315) - Avlet af Fam. Damen og ejet af J.J. van der Meulen (Broek-Noord).

Dette giver et total af 30 unge hingste, der er gået videre til 70-dagstesten / CO 2016

Hingstekåring 2016

Tsjalle 454 ALL DAY CHAMPION !!!
Markus 491 ALL DAY RESERVE CHAMPION !!!

Markus 491 (Maurits x Onne) CHAMPION over de yngre hingste !!!
Nane 492 (Wimer x Brandus) RESERVE CHAMPION over de yngre hingste !!!

Tsjalle 454 CHAMPION over de ældre hingste !!!
21 årige Jasper 366 Pref + Sport RESERVE CHAMPION over de ældre hingste !!!

Tsjalle 454 ALL DAY CHAMPION !!! 

Dansk hingst videre til CO

Dansk avlet hingst Phryso F. Hyllested Østergaard (Norbert x Wierd) gået videre efter 3. besigtigelse! Videre til 70-dags-testen!
Stort tillykke til avler og ejer H.J. Oosterhof !!!

Norbert 444 solgt til USA

Norbert 444 forlader Holland .... solgt til USA!

61 hingste videre til 2. besigtigelse - 28 videre til CO

I alt 61 unge hingste er gået videre til 2. besigtigelse som foregår torsdag d. 14. januar til Hingstekåring 2016. Iblandt de videregående hingste er der to danske. Det er hingstene Optimus Prime af Abildgaard, Vb Ster (Uldrik x Onne) fra Stutteri Abildgaard og Phryso f. Hyllested Østergaard (Norbert x Wierd) , som er avlet/ejet af H.J. Oosterhof.
DFF ønsker Held & Lykke til de danske hingste !!!
Se listen over de videregående hingste her: http://www.kfps.nl/Nieuws.aspx?NewsId=1904

33. unge hingste gik videre til 3. besigtigelse .... og 28 gik videre til CO .... her iblandt en dansk avlet hingst.

Nyheder fra udlandet 2015

Nye index-tal for hopper

Så er de nye avlstal for hopperne ligeledes kommet på kfps' hjemmeside.
Der er flere dansk avlet hopper med på listen over hopper med bedste samlede exteriør- og sportstal. Følgende dansk avlet hopper er på denne liste:
Dryske fan Færch (Andries x Brandus) - 106
Marijke af Stasevang (Beart x Anton) - 106
Bella af Abildgaard (Beart x Folkert) - 105...
Belle Fleur af Frieserstalden (Jasper x Mintse) - 105

Ligeledes er der dansk avlet hopper med på listen over hopper med bedste exteriørtal. Følgende dansk avlet hopper er på denne liste:
Bella af Abildgaard (Beart x Folkert) - 107
Dryske fan Færch (Andries x Brandus) - 106
Marieke fan de Adelvej (Tsjalle x Harmen) - 106
Marijke af Stasevang (Beart x Anton) - 106
My Lady Birkemose (Jasper x Remmelt) - 106

Og følgende to dansk avlet hopper er på listen over hopper med højeste avlstal og med laveste slægtskabs%
Xantippe fra Katrinebjerg (Fabe x Heinse) -103
Kora Dueholm (Fabe x Tsjerk) - 103

Der er formentlig ligeledes flere dansk ejede heste på listerne, men da DFF ikke har tilgang til viden om, hvilke heste der er ejet af hvem, undlader vi at nævne dansk ejede heste.

Men se selv listerne i linket:
http://www.kfps.nl/Nieuws.aspx?NewsId=2362

Nye indextal for avlshingstene

Så er de nye avlstal for avlshingstene på kfps's hjemmeside. De opdaterede exteriør- og sportstal er beregnet i december 2015
Find dem i linket
http://www.kfps.nl/LinkClick.aspx…

Avlstal for avlshingstene's afkom

Så er de nye opdaterede tal for avlshingstene's afkom på kfps' hjemmeside. Du kan her finde feks deres ster%, stb- & sterantal i alt osv. Disse tal er beregnet i december 2015
Find dem i linket
http://www.kfps.nl/LinkClick.aspx…

Følstatistik på første årgang

Så er føl-analyse 2015 på kfps' hjemmeside. Den viser statistikken over føl for første årgang af føl efter Fonger 478, Gerben 479, Hessel 480, Hette 481, Haike 482 og Tjaarda 483
Find føl-statistikken i linket
http://www.kfps.nl/LinkClick.aspx…

5 avlshingste endeligt godkendt

Avlshingstene Sake 449, Tymon 456, Uldrik 457, Tjalbert 460 og Thorben 466 er alle blevet endeligt godkendt !!!
Dette er på baggrund af tests foretaget på deres afkom.

Avlshingstene Take 455, Uwe 458 og Tonjes 459 er endnu ikke endeligt godkendt på deres afkom. De skal alle tre have flere afkom testet i løbet af 2016.

Resultaterne fra afkomstestene vil blive lagt ud på kfps' hjemmeside i løbet af næste uge. Ligeledes vil alle avlstal på exteriør- og sportsanlæg blive opdateret i løbet af næste uge.

Sake 449 (Doaitsen x Rypke)

Tymon

Tymon 456 (Andries x Leffert) - Uldrik 457 (Dries x Tsjerk) - Tjalbert 460 (Beart x Ulke) - Thorben 466 (Ielke x Sape)

Anton 343 og Folkert 353 er begge erklæret Preferent

Anton 343 Pref + Sport (Oege Pref. x Tjimme), som i år 2004 flyttede til USA, er nu 23 år gammel. Han står stadig på Fenway Farms i USA og er ejet af Scott og Shelley Kelnhofer.

 

Folkert 353 Pref (Feitse x Wessel) døde tidligere i år. Han blev 22 år gammel.

7 nye avlsgodkendte hingste

Fredag d. 18. december fik vi i kfps 7 nye avlsgodkendte hingste:

Walt 487 / Zorn fan Tsjerkgaast (Gjalt 426 x Ulke 338)
Errit 488 / Epke (Meinse 439 x Sytse 385)...
Eise 489 / Eise fan Hylpen (Maurits 437 x Olof 315)
Meinte 490 / Merijn C (Beart 411 x Anton 343)
Markus 491 / Morris fan Teakesyl (Maurits 437 x Onne 376)
Nane 492 / Nanne T.J. (Wimer 461 x Brandus 345)
Omer 493 / Oane fan Bartlehiem (Gjalt 426 x Karst 362)

Der vil snarest komme flere info om disse fantastiske hingste på kfps' hjemmeside. Så som opdaterede avlstal, hvor vil de komme til at stå til rådighed for avlen osv.

Forbesigtigelse 2015 - 88 hingste videre

4. og sidste dag af forbesigtigelse 2015 gik 26 unge hingste videre til 2. runde til HK 2016. Alwin 469 toppede på dagen med 9 afkom ud af 13 deltagende efter ham.
I alt er der gået 88 hingste videre. Dog skal de alle inden 2. runde røntgen- og sæd-checkes. Ligeledes skal begge "kugler" være "nede".

Find listen over hingstene HER ............ samt følg forløbet HER

I dag på 3. dagen var der 22 hingste der gik videre til 2. runde af forbesigtigelsen. Her i blandt hele 10 afkom efter Thorben 466.

Endnu en dansk avlet hingst er gået videre til 2. runde af forbesigtigelsen !!! Stort tillykke og Held & Lykke til avler/ejer H.J. Oosterhof. Hingsten Phryso f. Hyllested Østergaard (Norbert x Wierd) gik videre på 2. dagen d. 1. dec. sammen med 28 andre unge hingste ... heriblandt hele 12 stk Norbert 444 afkom.

Den danske hingst Optimus Prime af Abildgaard, Vb Ster (Uldrik x Onne) fra Stutteri Abildgaard er gået videre til 2. runde af forbesigtigelsen, som foregår under Hingstekåring 2016 d. 14.-16. januar i Leeuwarden, NL.
Der var i alt 12 unge hingste som gik videre i går d. 30. nov., som var den 1. dag af forbesigtigelsen

Mozart Ellemose med i semifinalen

Endnu en dansk avlet hest er gået videre til semifinalen i "Friesian Talent Cup 2015/2016" for unge heste med dressurtalent. Dette er den 3-årige hingst Mozart Ellemose (Uldrik x Tsjalke), som er avlet af Stutteri Ellemose.
Der er udvalgt ialt 47 equipager - 26 hingste/vallakker og 21 hopper. De har alle opnået de 65 point eller mere, så de kan alle deltage i semifinalen d. 19. december 2015 i Balkbrug, NL. De har her mulighed for at opnå en plads i finalen til Hingstekåringen i Leeuwarden i januar. De 8 bedst placerede equipager i hver gruppe opnår at være med i finalen.
Vi ønsker de danske avlere Held & Lykke med Mozart Ellemose !!! Nu ejet af Roseanne Palermo, USA. Vi håber at se ham til HK 2016.

Maximus af Abildgaard med i semifinalen

Den danske 3-årige vallak, Maximus af Abildgaard (Wylster x Beart) er med i semifinalen i "Friesian Talent Cup 2015/2016" for unge heste med dressurtalent.
Der er udvalgt ialt 47 equipager - 26 hingste/vallakker og 21 hopper. De har alle opnået de 65 point eller mere, så de kan alle deltage i semifinalen d. 19. december 2015 i Balkbrug, NL. De har her mulighed for at opnå en plads i finalen til Hingstekåringen i Leeuwarden i januar. De 8 bedst placerede equipager i hver gruppe opnår at være med i finalen.
Vi ønsker ejer/avler, Stutteri Abildgaard, Held & Lykke med Maximus !!! Vi håber at se ham til HK 2016.

Danske Phryso f. Hyllested Østergaard (Norbert x Wierd) er gået videre

Endnu en dansk avlet hingst er gået videre til 2. runde af forbesigtigelsen !!! Stort tillykke og Held & Lykke til avler og ejer af Phryso f. Hyllested Østergaard (Norbert x Wierd). Han gik videre på anden dagen d. 1. dec. sammen med 28 andre unge hingste ... heriblandt hele 12 stk Norbert 444 afkom.
Find listen over de videregående hingste HER

Danske Optimus Prime af Abildgaard (Uldrik x Onne) er gået videre

Den danske hingst Optimus Prime af Abildgaard, Vb Ster (Uldrik x Onne) fra Stutteri Abildgaard er gået videre til 2. runde af forbesigtigelsen, som foregår under Hingstekåring 2016 d. 14.-16. januar i Leeuwarden, NL.
Der var i alt 12 unge hingste som gik videre i går d. 30. nov., som var den første dag af forbesigtigelsen.
Stort tillykke og Held & Lykke til Stutteri Abildgaard !!!

Find listen over de videregående hingste HER

Ikke klar alligevel

Desværre var følgende to danske hingste ikke klar til forbesigtigelse 2015 alligevel. Vi håber at de deltager på et senere tidspunkt.

Merlin Ellemose, Vb (Uldrik 457) fra Stutteri Ellemose
Pluto af Fynbo, Vb (Take 455) fra Stutteri Fynbo

Forbesigtigelse 2015

260 unge hingste er tilmeldt forbesigtigelsen, som foregår d. 30. november - 3. december 2015
Højeste antal afkom er fra følgende avlshingste:
Thorben 466 - 21 afkom
Norbert 444 - 20 afkom
Uldrik 457 - 17 afkom

Der er hele 4 dansk avlet hingste med. Held & lykke til avlere og ejere !!!
Merlin Ellemose, Vb (Uldrik 457) fra Stutteri Ellemose
Optimus Prime af Abildgaard, Vb Ster (Uldrik 457) fra Stutteri Abildgaard
Phryso f. Hyllested Østergaard, Vb (Norbert 444) fra H.J. Oosterhof
Pluto af Fynbo, Vb (Take 455) fra Stutteri Fynbo

Du kan finde listen over deltagerne HER 

Date 477 kommer fra USA til Holland

Den amerikanske avlshingst Date 477 Sport (Mintse x Tjitte) kommer til Holland til Hingstekåringen i januar 2016. Han vil efterfølgende forblive i Holland i 2 år, hvor han vil stå til rådighed som avlshingst.

Tjaarda 483 tilbage til USA

Tjaarda 483 Sport (Time x Lolke) vender tilbage til USA efter Hingstekåringen i januar 2016. Han vil herefter stå til rådighed som avlshingst hos den amerikanske hingstestation "The Friesian Connection".

6 unge hingste er videre

16 unge hingste er videre i Centralundersøgelsen (CO)

Hele 16 unge hingste er gået videre til anden del af Centralundersøgelsen i 2015 (CO). Den starter lørdag d. 21. november 2015 kl 9.00 i Ermelo.

De 16 hingste stammer fra 13 forskellige fædre og er efter 15 forskellige morfædre.

Stor succes i Holland for dansk avlet Thijs S.

Fotos: Karin Sevink

Stor succes i Holland for den dansk avlet Ster + Sport hingst Thijs S. (Beart x Jochem) !!! Redet og ejet af Grand Prix rytteren Esther Liano har equipagen opnået at blive hollandsk dressur Champion 2015 på M2 niveau med 67,56%
Hingsten er avlet af Stutteri Stasevang, Hørsholm. Og har ligeledes tidligere haft stor succes på dressurbanerne, da han gennem flere år var ejet af danske Howard og Line G Sørensen, Lien Heste.
DFF ønsker stort tillykke !!!

Amerikansk avlshingst kommer til Holland

Den amerikansk ejede avlshingst Date 477 (Mintse x Tjitte) kommer fra USA til Holland. Han vil bla deltage til Hingstekåring 2016 og efterfølgende stå til rådighed som avlshingst i Holland i de næste 2 år.

Date's far Mintse 384 Sport døde i august 2015.

Resultater fra Centralkåring 2015

Centralkåring 2015 d. 11.+ 12. september i Drachten i Holland.

Du kan finde resultaterne fra kåringen: HER

Du kan finde resultaterne for dressur championatet Pavo Fryso Bokaal-cup 2015: HER

Mintse 384 Sport er død

Den amerikansk ejede avlshingst Mintse 384 Sport er død d. 5. august 2015.
Mintse 384 (Leffert x Lammert) blev 19 år gammel. Han har to avlsgodkendte hingste efter sig: Tsjalle 454 og Date 477.

Brandus 345 er død

Avlshingsten Brandus 345 Pref + Sport (Reitse 272 x Oege 267) er død i en alder af 23 år (stam 50).
Brandus 345 er far til Rindert 406, Brend 413 og Tsjabring 429. Ligeledes er han morfar til Tsjalle 454 og Thorben 466.

Jesse 435 er solgt til USA

Den 12-årige avlshingst Jesse 435 Sport (Leffert x Doeke) er solgt til USA. Jesse har indtil nu stået hos avleren familien Jellesma i Rotstergaast, NL.

Sipke 450 endeligt godkendt på afkom

Avlshingsten Sipke 450 (Teade 392 x Ulke 338) er nu endeligt godkendt på afkom. Sipke blev i 2009 godkendt i USA og kom til Holland i 2012. Han har vist gode resultater som avlshingst bla. med en sterprocent på 60%. Han står i 2015 til rådighed for avlen hos De Nieuwe Heuvel i Holland.

NY avlsgodkendt hingst kåret i USA; Julius 486 (Norbert x Beart) !!!

I februar 2015 blev den amerikanske hingst, Jacob KCF, kåret i USA. Den nykårede avlshingst har fået navnet; Julius 486 (Norbert x Beart) !!!

Julius 486 har opnået særdeles høje score i alle tre discipliner! 89 point under rytter, 89 point for vogn og hele 93 point for showdriving !!
Samtidig ligger hans estimerede avlstal på ... type/109 - bygning/112 - ben/108 - skridt/108 - trav/110
Den nykårede hingst er ejet af Margaret & Jack VanderKooy, Kettle Creek Friesians, USA

Feike 395 Sport er trukket fra avlen

Den amerikansk ejede avlshingst Feike 395 Sport (Feitse x Naen) er blevet trukket fra avlen.
Pga en skade på venstre forknæ, som desværre har udviklet sig til gigt, har ejeren valgt at trække ham fra avlen. Der er stadig frostsæd til rådighed, som vil blive solgt efter "først til mølle" princippet.
Feike 395 er nu 22 år gammel og er far til avlshingsten Wybren 464, som ligeledes står i USA.

Avlshingsten Folkert 353 (Feitse x Wessel) er død

Den 22-årige avlshingst Folkert 353 Sport (Feitse x Wessel) er død pga kolik. Folkert stod til avlstjeneste de sidste år hos De Nieuwe Heuvel i Lunteren, NL. Folkert blev champion til hingstekåring i Holland 3 gange - 1999, 2000 og 2004. Folkert er far til to avlsgodkendte hingste; Wierd 409 og Eibert 419. Derudover er han morfar til Jouwe 485

Registrering af føl sker fremover kun digitalt

Alle der venter føl i år ... KFPS sender fremover ikke føl-registreringer pr post til hoppeejerne. Registreringen af føl kan derfor fremover KUN ske på kfps' hjemmeside under "My KFPS". Når du har registreret dit føl, vil du modtage en mail som bekræftigelse på, at føllet er registreret og du kan så dagen efter finde fødsels-certifikatet (før kaldet "det blå papir") på samme side og printe det ud. Dette skal bruges når føllet skal chippes.

Husk ligeledes at føllet SKAL være registreret senest 14 dage efter fødsel ... hvis man vil undgå at betale DNA-tests-omkostninger.

Du kan finde "My KFPS" på KFPS' hjemmeside øverst i højre hjørne. Hvis ikke du allerede har et log-in til dette, kan du skrive til KFPS på mail@kfps.nl og opgive dit medlemsnummer (R-1234567) og bede om en kode. Hvis du yderligere har spørgsmål til dette, er du velkommen til at tage kontakt til et bestyrelsesmedlem i DFF.

Ialt 31 hingste er gået videre ...

Endnu to unge hingste er gået videre til Central Undersøgelse 2015 (CO)
Cat. nr: 220 Nico (Thorben x Ulbert) og cat. nr. 18 Jildert Z. (Anders x Beart)
Dette skete d. 16. januar til syge- og Herkeuring.
Derved er der i alt 31 unge hingste gået videre.
Foto (nr. 18) venligst udlånt af fotograf Johanna Faber, Holland

Hingstekåring 2015

CHAMPION - Jehannes 484 (Tsjalle x Oepke)

RESERVE CHAMPION - Hessel 480 (Norbert x Jelke)

---------------------------------------------------------------------------------------------

CHAMPION ældre hingste - Norbert 444 (Tsjerk x Hearke)

RESERVE CHAMPION ældre hingste - Tsjalle 454 (Mintse x Brandus)

---------------------------------------------------------------------------------------------

CHAMPION yngre hingste - Jehannes 484 (Tsjalle x Oepke)

RESERVE CHAMPION yngre hingste - Hessel 480 (Norbert x Jelke)

29 unge hingste gik videre efter 3. besigtigelse ..... videre til Centralundersøgelse 2015
Se alle resultater HER

Billedet nedenfor er Norbert 444, Champion af de ældre hingste til Hingstekåring 2015

Årets Frieser Hest 2014

Årets frieser hest blev i år 2014 Beart 411 Pref + Sport !!!
Velfortjent efter at Beart 411 har været både All day Champion & Res Champion af de ældre hingste til Hingstekåring. Ligeledes har han vist særdeles gode resultater som avlshingst. Som bare 14-årig havde han allerede hele 6 avlsgodkendte hingste efter sig og en ster% på 55. Derfor er han den yngste avlshingst nogensinde, som er kåret Preferent! Hvilket han ligeledes opnåede i år 2014 !!!

Nyheder fra udlandet 2014

DNA test af avlshopper

ALLE FRIESER-AVLERE !!! Husk du har mulighed for at få checket om din avlshoppe er bærer af genet for vandhoved og dværgvækst (hydrocephalus and dwarfism). Indsend DNA (hårprøve) + udfyldt formular til kfps .... vigtigt for den fremtidige avl af frieserheste.
Du kan finde mere info samt formular i dette link

75 unge hingste med i 2. runde

I alt 75 unge hingste er gået videre til 2. besigtigelse d. 8. januar 2015. Hvilket vil sige, at 24 (af de i alt 99 hingste) er faldet fra efter røngten- og sædkontrol.
Se listen over de 75 hingste på
kfps's hjemmeside

Endnu 2 hingste endeligt godkendt på deres afkom

Så blev også Anders 451 og Sjouke 453 endeligt godkendt på deres afkom. Dette skete endeligt på baggrund af resultaterne fra ABFP-testen d. 31.12.2014
Herved er avlshingstene Stendert 447, Pier 448, Anders 451, Reinder 452, Sjouke 453 og Tsjalle 454 alle endeligt godkendt på deres afkom. Og kan derved forblive i avlen for kfps avlshingste.

4 avlshingste endeligt godkendt på deres afkom

Avlshingstene Stendert 447, Pier 448, Reinder 452 og Tsjalle 454 er nu endeligt godkendt på deres afkom.

hengst afstamming fokwaarde exterieur fokwaarde sportaanleg
Stendert 447 Andries 415 x Pieter 312 104 101
Pier 448 Beart 411 x Aiso 279 108 107
Reinder 452 Aan 416 x Sierk 326 105 103
Tsjalle 454 Mintse 384 x Brandus 345 109 104

Hvorimod Sjerp 446, Sake 449, Sipke 450, Anders 451 og Sjouke 453 stadig mangler at flere af deres afkom aflægger ABFP-test.

2 nye avlsgodkendte hingste

Sidste og afgørende test udført d. 22. november 2014 resulterede i 2 nye avlsgodkendte hingste

Jehannes 484 (Tsjalle x Oepke)

(Tsjalle 454 x Ster Pref.*8 Oepke 266 x Ster Pref.*4 Fokke 217)

beoordelingsresultaat rijproef          
stap Draf Galop balans souplesse schakelen impuls Totaal
7.5 7.0 7.0 8.0 6.5 7.0 8.0 80.5
beoordelingsresultaat menproef          
stap draf balans souplesse schakelen impuls   Totaal
7.0 7.5 8.0 6.5 7.0 8.0   81.0
beoordelingsresultaat tuigroef          
voorbeen achterbeen zweefm. houding front souplesse impuls Totaal
7.5 7.5 6.5 8.5 9.0 6.5 8.0

85.0

Jehannes 484 vil i bedækningsperiode 2015 stå til rådighed hos Okkema Stal de Mersken, Holland

Jouwe 485 (Pier x Folkert)

(Pier 448 x Kroon Sport Folkert 353 x Ster Leffert 306)

beoordelingsresultaat rijproef          
stap Draf Galop balans souplesse schakelen impuls Totaal
7.5 7.5 7.0 7.0 6.5 7.0 7.5 79.0
beoordelingsresultaat menproef          
stap draf balans souplesse schakelen impuls   Totaal
7.5 8.0 7.0 7.5 7.5 8.5   84.5
beoordelingsresultaat tuigroef          
voorbeen achterbeen zweefm. houding front souplesse impuls Totaal
8.5 9.0 8.0 7.0 7.0 7.5 8.0 87.5

Jouwe 485 vil i bedækningsperiode 2015 stå til rådighed hos De Niewe Heuvel, Holland 

2 sportshingste inviteret ... og afvist

De to nedenfor nævnte hingste er begge blevet afvist igen. Den ene, hingsten Wybren van Ass (Maiko) blev afvist af kåringsdommerne og den anden, Titus fan de Marren (Rindert) blev hovedsaligt afvist i dyrlægekontrollen.

_______________________________________

Det er nu offentliggjort, at to sportshingste er inviteret til CO/Central Undersøgelsen. Det er hingstene Wybren van Ass (Maiko 373 x Brandus 345) og den 8-årige italienske hingst Titus fan de Marren (Rindert 406 x Barteld 292).

Billedet er et Arkivfoto.

Norbert 444, far til Fokke G (Norbert 444 x Anton 343)

Kun få hingste tilbage

Efter CO-rideprøven d. 24. oktober blev der igen sendt 2 hingste hjem. Denne gang blev det Maurus-sønnen, Haiko van 't Lansink med 75,5 point & Tsjalle-sønnen, Kalvin fân Stal Bellefleur med 69,0 point. Forklaringen for at Haiko ikke klarede sig igennem, trods de 75,5 point i total, var at han kun fik 5,5 i skridt. Overdommer Bauke de Boer udtaler at en avlshingst skal være god i alle 3 basis-gangarter.

Nu kun få hingste tilbage i testen. Næste test d. 4. november. Bl.a. følgende to hingste:

Johannes F.van Dedgum (Tsjalle 454 x Oepke 266) med hele 80,5 point i total.

og

Fokke G (Norbert 444 x Anton 343) med 75,0 point i total.

Holland oktober 2014

Det er netop i disse dage i Holland, at det bliver afgjort hvor mange nye hingste der vil blive avlsgodkendt i denne omgang. Kun 4 hingste tilbage ud af de 300 som blev stillet til forbesigtigelsen i december 2013. Spændende !!!

Her er resultaterne da de 4 hingste blev testet under rytter d. 24. oktober 2014:

Stap draf galop soupl schak impuls totaal  

Fokke G. (Norbert 444 x Anton 343)

7.0 - 7.0 - 7.5 - 6.5 - 6.0 - 6.5 - 6.5  Total: 75.0

Haiko van 't Lansink (Maurus 441 x Maiko 373)

5.5 - 6.5 - 8.0 - 7.5 - 7.0 - 6.5 - 7.0 Total: 75.5

Johannes F. van Dedgum (Tsjalle 454 x Oepke 266)

7.5 - 7.0 - 7.0 - 8.0 - 6.5 - 7.0 - 8.0 Total: 80.5

Kalvin fân Stal Bellefleur (Tsjalle 454 x Folkert 353)

5.0 -  7.0 - 7.0 - 6.0 - 6.0 - 6.5 - 6.5 Total: 69.0

4 hingste tilbage i CO

Kun 4 hingste tilbage i Central Undersøgelse 2014 (CO). De andre 4 hingste er faldet fra løbende gennem testen. De 4 hingste, som er tilbage og som skal bedømmes igen fredag d. 24. oktober 2014, er:

 

Fokke G. (Norbert 444 x Anton 343)

Haiko van 't Lansink (Maurus 441 x Maiko 373)

Johannes F. van Dedgum (Tsjalle 454 x Oepke 266)

Kalvin fân Stal Bellefleur (Tsjalle 454 x Folkert 353)

Lolke 371 Sport (Oege x Reitse) er død i oktober 2014. Den amerikansk ejede avlshingst Lolke 371 blev 19 år. Han har 1 avlsgodkendt hingst efter sig; Felle 422 Sport.

R.I.P. Lolke 371

Endnu en 19-årig avlshingst er død i oktober 2014. Karel 370 (Nammen x Reitse) var avlet i Holland, men stod på tysk grund, da han afgik ved døden. Han var efter den fantastiske Stb Ster + Pref + Prestm hoppe, Fabiolaa, som også er mor til Ulke 338.
R.I.P. Karel 370

Wytse 462 (Arjen x Oege) har opnået sportsprædikatet under rytter Bobbie IJdema. Wytse er født i 2007 og blev godkendt til avl i november 2010.
Foto: Johanna Faber

Central Kåring 2014

Se resultaterne fra KFPS

Fredag d. 12. sept. 2014 - http://www.kfps.nl/Nieuws.aspx?NewsId=2071

Lørdag d. 13. sept. 2014 - http://www.kfps.nl/Nieuws.aspx?NewsId=2072

Ialt 9 hopper blev kåret Model til CK 2014

Janneke B - Champion CK 2014

Igen i år blev den 3-årige ster hoppe Janneke B. (Norbert 444 x Fabe 348) CHAMPION på Central Kåring 2014. Ejer: M.H.A. Schothorst, NL.

8 hingste til 70-dags-test

Kun 8 unge hingste til 70-dags-testen d. 16. september 2014

Disse er følgende:
Fokke G. (Norbert x Anton)
Haiko van ’t Lansink (Maurus x Maiko)
Hotse van de Marne (Rindert x Nykle)
Johannes F. Van Dedgum (Tsjalle x Oepke)
Kalvin fân Stal Bellefleur (Tsjalle x Folkert)
Jorn van de Spokedâm (Norbert x Beart)
Lorenzo (Tsjalbert x Nanno)
Haike van Hilberalt (Jisse x Ielke)

KFPS Hest & Rytter/Kusk Kursus

Så er der mulighed for at komme til Hest & Rytter/kusk Kursus i Holland. Lær mere om din frieserhest både i forhold til exteriørkåring og ridning. Kurset foregår d. 8. sept. - 13. sept. 2014 i Drachten. Kurset koster 550,- euro incl. adgang til Central Kåring 2014 d. 12.+13. sept. Se mere i linket nedenfor.

Melle 411 er død

Den 27-årige amerikansk ejede avlshingst Melle 411 (Frans x Ygram) er d. 12. juli 2014 død. Melle var i 1996 Champion til hingstekåringen i Leeuwarden i Holland. Han er ligeledes far til Fabe 348 Pref. + Sport.

KFPS nyt

Vi vil lige gøre opmærksom på at kfps har fået nyt konto nummer. Så når I indbetaler til kfps, så vær extra obs på kontonummeret i højre øverste hjørne på jeres "invoices"/regninger fra kfps.

Samtidig vil vi huske alle på, at hvis man henvender sig til kfps, kan man få en kode til egen kfps-side. Her er der mange nyttige info, bla. overblik over egne heste, alle "invoices", så du selv kan printe dem ud & mulighed for reg. af føl, salg af hest osv + MEGET andet. Så kontakt kfps og få din egen kode og find login her: http://www.kfps.nl/Login/tabid/66/Default.aspx?returnurl=/MijnPaard.aspx?REDIRREF=MAIN

3 nye Preferent avlshingste

Avlshingstene Heinse 354, Fabe 348 & Beart 411 kan nu tilføje opnået Preferent-titel til deres allerede flotte CV. Vel fortjent :) På billedet ses Beart 411 Pref + Sport til hingstekåring 2014

Avlshingsten Wander 352 er død

Den amerikansk ejede avlshingst Wander 352 (Barteld 292 x Djurre 284) er død, 23 år gammel. Wander er far til den legandariske avlshingst Doaitsen 420 Sport.

Anne 340 er død

Den amerikansk ejede avlshingst Anne 340 Sport (Reitse x Jochem) er død. Han blev 22 år gammel.

Jisse 433 sport er solgt til USA til familien Leyendekker

Olrik 383 er solgt til Frankrig til familien Priester

Thardo V. til forkortet undersøgelse

~~Tjardo V. er startet på den forkortede hingsteundersøgelse i denne uge(uge 7).
Time 398 sønnen blev efter første besigtigelse af dommerne vurderet egnet til den forkortede undersøgelse.
Testen finder sted i Det Friesiske Congres- en Paardencentrum i Drachten. Den forkortede undersøgelse er en del af programmet for udvælgelse af hingste. Hingste som har vist høje resultater i sporten har mulighed for at gå til den forkortede undersøgelsen i stedet for den almindelige 70- dages materialprøve. Hingste som er udpeget til den forkortede test skal møde samme krav til eksteriør, bevægelse osv. som alle andre avlshingste.
Under den forkortede undersøgelse skal hingsten rides af en gæsterytter.
Tjardo V. går til eksamen den 19. februar kl 12.30.
Den endelige beslutningen vil blive offentliggjort den 21. februar.


Billedet: Tjardo V. med Susan Bouwman bedste på CK 2012

 

Haike gik videre efter omkåring

Haike van Hilberalti er ved en omkåring gået videre til Central Undersøgelsen. Haike er en søn af Jisse 433 og efter en Sterhoppe efter Ielke 382.

Reinder 452

God start for Sake 449 og Reinder 452 i afkomstest

Fredag 31-02-2014 , blev første runde i ABFP testen for afkomsundersøgelsen afsluttet. Det blev en god start især for Sake 449 og 452 Reinder. Begge hingste så deres afkom godt belønnet med mere end 80 point .

Udover Sake 449 og Reinder 452 fik også Sjerp 446, Stendert 447, Pier 448, Anders 451 Sjouke 453 og Sipke 450  testet afkom her . Disse hingste går ind i deres sjette ynglesæson i år. En hingst som i år begynder på femte ynglesæson er Tsjalle 454 , han vil også afslutte testen i 2014.

Den første og anden test skal, ligesom sidste år, også afholdes i forbindelse med i den Central Kåringen

Årets opdrætter.

Årets opdrætter. 

Prisen er baseret på inspektions resultater i år 2013. 

Anton Schut fra Gelderland Hengelo blev vinderen af ​​"Årets Opdrætter". 7 af hans avlet føl opnåede en 1 præmie. Gerben 479, den nye hingst er også opdrættet af Mr. Schut. 

På 2. pladsen kommer Marlise Botes fra Sydafrikanske, Zwavelpoort. 

Jan Kruis fra Heeg, vinder fra 2012, kommer ind på en flot 3. plads. 

 

60-årige får succes i Grand Prix i USA

Den 60-årige Lynnette Wadsworth er med hendes Frieser Wietze G. (Rypke 321) fået succes i Grand Prix i USA. Lynnette begyndte i en alder af 47 med dressur lektioner. Femten-årige vallak Wietze blev solgt fra Holland i 2005 til Amerika. Lynnette Wadsworth undervises af instruktører Sharon Poulin og Suzanne Graham.

Wierd 409 SPORT

Wierd 409 SPORT er solgt til Norge.

Nilsen-Myhre og Odd Sivertsen familier har købt Stambog hingst Wierd 409. Søn af Folkert 353, Wierd blev godkendt i 2003 som 4-årig, og sammen med Beart 411 kom han øverst på listen i Performance Test af samme år. Wierd 409 er en multiple vinder af titlen National Champion i Honorary klasse. I sidste uge deltog han i showet 'Faderpaard', hvor man kunne se ham trække slæden med afgående KFPS Formand Cees Roozemond. Den europæisk Dressur Champion vinder, Adelinde Cornelissen, havde fundet sted i førersædet. 

Wierd 409 er den første stambog hingst som sætte foden på norsk jord, og han vil blive udstationeret i Fiskum på familien Nilsens stutteri. 

Norbert 444 SPORT

Norbert 444 (af Tsjerk 328P) blev den Champion for tredje gang i træk til Hingstekåringen i Leeuwarden 2014. Det er første gang i historien, at en hingst bliver mester tre gange i træk. Hans søn Hette 481 tog reserven titel.

Erik 351 Sport

Erik 351 Sport, søn af Jelmer 297 er gået bort d. 26.12.2013.

Erik 351 Sport var far til Arjen 417, som også gik bort i April 2013. Erik 351 Sport blev 21 år gammel. Han var ejet af Iron Spring Farm.

Nyheder fra udlandet 2013

Brandus 345 (Reitse x Oege)

Brandus er erklæret Preferent.

Brandus videregiver sine gener til sine sønner og døtre. Han er far til tre KFPS kårede hingste : Rindert 406 , Tsjabring 429 og Brend 413 som alle gør det meget godt i dressur konkurrencer.

Esther Liano og 9 årige vallak Ebele fan Groenestein Sport (Winand 405) er klar til PSG.

De har nu nok point til Prix St. Georges. I den sidste konkurrence opnåede de 63,57% og opnåede en 7. plads i klassen ZZ. Ebele har en super attitude, han altid ønsker at arbejde. Hans styrker er pirouetter og AC-serien.

Vurderingen af ​​afkoms prøver i 2013

Vurderingen af ​​afkoms prøver i 2013 har givet et positivt resultat for nedennævnte hingste.

Maurits 437, Mewes 438, Maeije 440, Maurus 441, Norbert 444 og Olgert 445, betyder det en endelig godkendelse. Michiel 442 og Tjalf 443 er foreløbig godkendte. Begge hingste har ikke det nødvendige antal på 40 inspicerede afkom. Disse hingste vil blive revideret næste år.

Midlertidig kårede hingste sidste år var Jesse 435 som nu modtager sin endelige godkendelse. Hans mere end 40 afkom var nu testet og fortsatte sin positive arv bevares. Jense 432 har endnu ikke godkendt tilstrækkeligt antal afkom, han vil næske år blive taget mikroskop.

De nye avlsværdier for kropsbygning og sport talent, baseret på en vurdering af afkom efterforskning finder sted, kan ses i avl menuen under KFPS hingste og derefter indekserer.

Doaitsen 420 er solgt til Maddis Friesian Ranch, Gardnerville, Nevada.

Tonjes 459 er nu SPORT

Tonjes 459 har opnået Sport prædikat.

Han opnåede 5 vinderpoint i kun 2 konkurrencer, noget af en bedrift, da han ikke havde nogen erfaring i konkurrencer.Hans træner Gotien Sipsma er virkelig positivt om hans evner og attitude. Hun begyndte at træne ham efter ynglesæsonen.

Andries 415 Sport, Tsjerk x Nykle, er solgt til Maddis Frieser Ranch, i Gardnerville, Nevada. Andries vil stå hos Maddis fra starten af marts 2014.r her

KFPS præsenterer 5 nye Avlsgodkendte hingste.

               

Se filmen her

Haike 482

Haiko van ’t Oosterzand (Arjen 417 Sport x Lute 304 Sport)

Haiko scorede 79 point for køreprøven og 71 point ved showtesten. Denne hingst viste stort potentiale under sadel, og han var altid samarbejdsvillig. Knap så talentfuld i kørsel, men han er meget interessant på grund af sin lave verwantschap.

                   
                   
                   
                   
                   
                   

Fonger 478

Fryso (Olgert 445 Sport x Doeke 287)

Hingsten Fryso opnåede 79,5 point for køreprøve og 82,5 Point under sadlen, 75 for showtest. Hingsten udmærkede sig med en fremragende skridt.

Fryso blev midlertidigt avlsgodkendt under navnet Fonger 478.

 
 
 
 
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 

Gerben 479

Gerben van de Olde Mette Moate (Doaitsen 420 Sport x Sape 381 Sport)

Gerben opnåede 78 point saddeltesten og 83,5 point for køreprøven og 80,5 for showkørsel. Gerben er en moderne type hingst. , En hestetype med fremtiden for sig.

Gerben er midlertidigt avlsgodkendt under navnet Gerben 479.

                 
                 
                 
                 
                 
                 

Hessel 480

Gerke van de Stierenweg (Norbert 444 x Jelke 367)

Han var noget svingende igennem testen men det forvendtes at dette har at gøre med hans størrelse pt. 172 cm. Det forvendtes at denne hest vil udvikle sig yderligere. Gerke opnåede 77 point til køreprøven.

Han blev registreret som midlertidig avlsgodkendt hingst under navnet Hessel 480.

                 
                 
                 
                 
                 
                 

Hette 481

Gerke Z. (Norbert 444 Sport x Rindert 406 Sport)

Gerke toppede bland de 5 hingste som gik igennem nåleøjet med henholdsvis 86 i ride prøven, 87 i køreprøve og showtest 87,5.

Hingsten bliver midlertidigt avlsgodkent under navnet Hette 481.

                 
                 
                 
                 
                 
                 

Doaitsen 420, SPORT sættes på auktion

Doaitsen 420 sættes nu på auktion i Michigan i USA d. 12.12.2013

Norbert topper med flest afkom til hingstekåring 1. runde

Norbert 444 topper med 24 afkom til hingstekåringen 2014.

Lige efter ham kommer Tsjalle 454 og Uldrik 457 med hver 21 sønner.

I alt er der registreret 292 hingste. Boget mere end sidste år. 

Sted: Fries Congres- en Paardencentrum, Oprijlaan 1 in Drachten

Tidspunkt: 5 december, fra kl. 8.00

Fredag ​​aften den 8. november fandt sæsonens finale sted påTravbanen Victoriapark te Wolvega. En international begivenhed, med 11 deltagere fra forskellige lande.

De Vereniging Friese Dravers var inviteret til at ledsage i løbet. der bestod af 6 rundermed Vinderen af ​​Giganternes Pris var en hollænder. Fænomenal "Your Love" med Rick Ebbinge løb med de Prijs der Giganten 2013 .
Før og pakket Victoria Park denne aften var ikke kun for Rick Ebbinge en succes, men også for de Frieser Association Trotters!

Andre profiler på dagen var:

Silke Boersma med Edelien af Blessum (v.Sierk)
Esther Zuiderveld med Kay 't Lansink (v.Onne)
Sharon Potijk-Soto med Tapke (v.Brandus)
Renkse Kaslbeek med Botte (v. Brandus)
Lelia v.d. Veen med Otte (v.Fetse)
Ilse Koster-Keuning med Marrie-Lientje (v.Jochem)

  

Lex oet Oale kloosterveen succes i Tyskland!
 

Den tyske dressurrytter Thorsten Hüsken har en masse succes med  den ti år gamle hingst Lex oet Oale kloosterveen Ster (Brandus 345 Sport) i Prix St. Georges. Første klasse, hvor de rider mellem olympiske top ryttere som Isabell Werth og Alexander Mathias Rath,  og vandt et smuk ridt 61,9%. Liz Stephan og Eva Wallrath er ejere af Lex.

 

        

292 registreret unge hingste til kåring.

Den første runde af KFPS Hingstekåring 2014 er på trapperne. Hele 292 registreret unge hingste er tilmeldt i år - dette er noget mere end sidste år. Man påregner at det vil tage 4 dage at gennemgå alle sorte perler.

Dommerne i år vil være: Bauke de Boer, Harrie Draaijer og Jaap Boersma. og vil finde sted i Fries Congres- en Paardencentrum, Oprijlaan 1 i Drachten.

Nobert 444, som vandt sidste år stiller med hele 24 sønner. Efterfulgt af Tsjalle 454 og Uldrik 457 med hver 21 sønner.

Listen over de unge hingste som stiller op kan ses HER:
 
 

Bennie van Es med Trilogy Vb H Sport (v. Bente 412 Sport) scored 61,91% i Prix St. George og blev placeret nr. 4 sidste weekend i Sonnega.

Gerbrick fan it Nylan - Stud Book 1st Premier Ster, Provisional Kroon Champion Mare & Overall Champion of the day at the Inspections 2013 in Great Britain & Ireland. Owner: Roubi L’ Roubi

Berber van Nieuw Bijsterveld, 1. pr STER og Champion på kåring  d. 31. august 2013 i Norge

27.10.2013 - Tonjes 459, der blev født i 2006 og blev opdrættet af Vanderploeg familie Ithaca, Michigan. Han er efter den "Legendariske" Anton 343 Sport og hans mor er Tjallina W., en model hoppe som er efter Ulke 338 Sport.

Han har været til sin første konkurrence i dressur på Z1-niveau, hans første dressurstævne nogensinde og opnåede to kvalificerende point til SPORT prædikat!

18.10.2013 - Wylster 463 er blevet Sport med 234 points.

13.10.2013 - Ingeborg Klooster og Hoppe van de Demrostables Ster Sport (Mintse 384 Sport) scored 71% i Grand Prix Freestyle til Music i, NIC Assen, sidste søndag. Photo: Doranka Groote

SYTSE V. D. TERPEN som er efter Rindert X Remmelt er den første Frieser som har opnået SPORT prædikatet på Norsk jord.

MEGA Strandridt i Holland 2013

Oktober 2013

Record 'longest line' during beach ride...

Så kom den dag hvor man kunne opleve 400 Frieser samlet på 1 sted, the beach of Callantsoog. Vejret var fantastisk og selv solen brød frem da de 400 heste begyndte deres vandring langs den smukke ...strand.

Det hele startede for 3 år siden, hvor kun 25 rytter tog turen men det antal voksede hurtigt til 325. Og i år nåede man hele 400 smukke Frieser heste på tur. Derfor var der en stor grund til at lave rekord med ”længste linie” i Guinness Book of Records. Alle beviser blev filmet og sendt til bedømmelse og nu venter man en tilbagemelding fra Guinness Book of Records. Is the attempt successful ? Ja, det tror jeg.

20-03-2013 - Harmen 424 Sport er død

Ved Hingste Kåring i USA blev  tre hingste stambogskåret. To via 70 dages testen og én på forkortet undersøgelse. Alert 475 - Bene 476 - Date 477

Record 'longest line' during beach ride...

Så kom den dag hvor man kunne opleve 400 Frieser samlet på 1 sted, the beach of Callantsoog. Vejret var fantastisk og selv solen brød frem da de 400 heste begyndte deres vandring langs den smukke ...strand.

Det hele startede for 3 år siden, hvor kun 25 rytter tog turen men det antal voksede hurtigt til 325. Og i år nåede man hele 400 smukke Frieser heste på tur. Derfor var der en stor grund til at lave rekord med ”længste linie” i Guinness Book of Records. Alle beviser blev filmet og sendt til bedømmelse og nu venter man en tilbagemelding fra Guinness Book of Records. Is the attempt successful ? Ja, det tror jeg.

Hingsten Wobke 403 Sport er blevet solgt til Sverige og dermed har Scandinavien fået sin første KFPS avlsgodkendte Hingst.

Nyheder fra udlandet 2012

20-04-2012- Folkert 353 Trukket ud af avlen

23.12.2012 - Leffert 306 er gået bort

25-07-2012 - Hinne 427 er død

28-03-2012 - Jacob 302 er død