Showgruppens foreløbige sommerplan:

• Hjallerup Marked fredag den 31. maj - 80er show kl. 17.10
• Hjallerup Marked søndag den 2. juni - kl. 13.25
• MidtWest Farmshow i Skive 15. juni 12.15 & 13.45
• Landsskuet i Herning 5. & 6. juli
• Dansk Frieser Forbunds kåring Jylland (Randers) 13. juli (håber vi da
J )
• Hesten i Fokus - Skive Trav 31. august
• Gigantium Aalborg 14. september
• Åbent hus Kinnerup Hesteartikler 15. september

Frieser Nord til Hingstedag

Lørdag den 13. april havde Showgruppen fra Frieser Nord premiere på dette års show i forbindelse med Hingstenet Hingstedag i Viborg, hvor 9 ekvipager fra gruppens deltog. Det var med en vis portion spænding ryttere og løbere gjorde klar, da hele 6 ud af de 9 heste skulle havde sin debut som showhest i gruppen og ligeledes var det første show for størstedelen af de medvirkende også. Showgruppen har nemlig oplevet stor tilgang af nye ekvipager i år, så den har stået på ben hård og seriøs træning i foråret for at blive klar, naturligvis tilsat rigelig med kaffe-, hygge- og kagepauser.

På opvarmningen fornemmede hestene tydeligt at nu var det nu, og flere var i den grad vågnet op af deres vintersøvn. Men tvivlen på om det nu gik, blev heldigvis gjort til skamme. På trods af et par stykker lige skulle kigge en ekstra gang på en højtaler, blev de hurtigt guidet på plads og klarede simpelthen det hele i stiv arm og fandt sig lyn hurtigt til rette i rampelyset. I showet rider gruppen både traditionel kvadrille og optræder med 2 hingste og 1 vallak i liner, hvor de viser sit speciale med at ride tæt sammen med disse – endda hingste og hopper som par. Ud over selve showet, fik publikum også en lille forsmag på det hele forinden, da Hille
fan Bokkum SPORT blev vist for fuld udblæsning i liner.

 

Ud over Frieser Nord, deltog Stald Ripa også på dagen med flere af sine hingste, som havde fået dispensation til at deltage i konkurrencerne. Og Ripa tog sejren i gangartsklassen for unghingste med hjem – stort tillykke med det.

 

Næste gang Showgruppen kan opleves, er på Hjallerup Marked den første weekend i juni, hvor de både skal lave deres andet show fredag mens showet fra hingstedagen kan opleves søndag.

 

Billeder fra hingstedagen (Foto: Lfoto.dk og Stine Ravn):

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.293443254122915.1073741828.167102386757003&type=1

 

Venlig hilsen

Kira Clausen